body 9. poglavlje - ...Cimeri - Blog.hr body

petak, 22.01.2010.

9. poglavlje

Jako mi je žao što sam već sada objavila, ali jednostavno nisam mogla izdržati.
Slijedeći će 28. Dečku i meni je tada 2 godine i 7 mjeseci veze, pa ću mu posvetiti post. :D
Nadam se da se ne ljutite.

I ovaj, razumijem da nemate vremena, pa da ne stignete pročitati i prokomentirati sve na vrijeme. Ne ljutim se zbog toga! Imate važnije stvari od gubljenja vremena na kompjuteru.

Nadam se da ćete biti zadovoljni ovim postom.

Volim vas.




Rose Butler's POV

Parkirala sam se ispred zgrade. Osjećala sam se dobro nakon što sam provela jako lijep i opuštajući vikend s obitelji. Hanna i ja smo kuhale, kao što smo to radile kad smo bile mlađe i kad nisam krenula na fakultet izvan rodnog gradića, a i s bakom sam radila ukusne kolačiće za njene prijateljice i nju. Znala sam da moja baka uživa, ali nisam zapravo znala koliko. Shvatila sam to kad mi je ispričala što sve planira za vikend, pa mi je došlo do mozga kako uživa više od mene. Tati sam pomagala u vrtu i spremati garažu. Voljela sam provoditi vrijeme sa svojim bližnjima i bilo je prekrasno šetati ponovno ulicama koje sam napomaet znala.
Izvukla sam iz gepeka putnu torbu u kojoj sam ovoga puta stavila samo jesenjsko – zimsku odjeću i poslušala sam tatin savjet. Uzela sam duplo manje odjeće s ozbirom da nisam morala čekati vikend u kojem ću se vratiti kod kuće kako bih oprala svoju prljavu odjeću pošto smo imali veš mašinu u stanu. Spustila sam ju na pod i povukla za sobom, te ju morala podignuti kako bih se popela stepenicama. Odjurila sam prema liftu primjetivši kako se vrata zatvaraju, pa sam stavila ruku u sredini kako bih zaustavila vrata. Na svu sreću, nalatila se još jedna starija osoba unutra koja mi se samo nasmiješila kad sam ušla. Pritisnula sam dugme za prvi kat i pričekala da napokon dođem ondje.
Povukla sam torbu čim su se vrata otvorila kako ne bih zadržavala starijeg gospodina kojeg nikad prije nisam vidjela. Pretpostavila sam da je ili došao kod nekoga u goste ili se radilo o nekome koji je živio na drugom katu, pa na dalje. Nasmiješeno sam pogledala vrata stana u kojem sam živjela s Mattom i Ashlee i jedva sam čekala da vidim kako će njih dvoje reagirati kad me vide na vratima. Pozvonila sam unatoč tome što sam imala ključeve. Htjela sam da to bude iznenađenje iako sam pretpostavila da čekaju moj dolazak. Nisam predugo čekala da mi netko otvori, te sam ugledala Matta pred sobom.
„Hej, Rose!“ –nasmiješio mi se. „Došla si nam napokon!“
„Nedostajala sam ti?“ –namignula sam mu i zakoračila u stan.
Primjetila sam da nepoznati muškarac sjedi kraj Ashlee. Bio je visok. Imao je tamnu kratku kosu i svijetlo smeđe oči. Pokušala sam se sjetiti otkud bi mi mogao biti poznat, ali nije mi ništa padalo na pamet.
„Rose, ovo je Roger, prijatelj o kojem sam ti pričala!“ –rekla mi je iznenada Ashlee.
„Oh, Rose, drago mi je!“ –ispustila sam torbu iz ruke, te mu je pružila.
„Također!“ –nasmiješio mi se.
Imao je predivan osmijeh, ali niti na pola dobar kao Matt. Odmahnula sam glavom čim sam počela razmišljati o njemu. Bila sam glupa što sam uopće sama sebi dopustila da pomislim na onog ženskaroša.
„Nego, ja nemam vremena cijeli ovaj tijedan da se nađemo, a možda neću imati niti slijedeći, pa sam te mislio pitati da li možemo večeras prošetati, ako nisi umorna od puta!“ –uzvratio je Roger.
„Nisam umorna i možemo prošetati već danas.“ –odgovorila sam. „Daj mi samo pola sata vremena da se istuširam i spremim, ok?“
Klimnuo je glavom i nasmiješio mi se, a ja sam krenula prema sobi. Primjetila sam kako Matt gleda u mene čudnim izrazom lica, što me, naravno, začudilo, ali odlučila sam se ne obazirati se na to. Zatvorila sam vrata sobe i skinula majicu sa sebe kad sam iznenada začula otvaranje vratiju. Okrenula sam se i ugledala Matta iza sebe.
„Što radiš ovdje?!“ –upitala sam uzviknuvši, te prekrila rukama grudi.
„Kao da ih nikad prije nisam vidio na drugim curama.“ –mahnuo je rukom.
„Što radiš ovdje, Matt?!“
„Došao sam ti reći da bi možda bilo najbolje da ne odeš s onim dečkom.“
„Zašto?“
„Ne izgleda mi baš dobro! Nekako mi je čudan.“
„Oh, Matt, jesi li ti to ljubomoran jer ne izlazim s tobom?“ –nasmiješila sam mu se.
„Nisam ljubomoran nego se brinem za tebe!“ –zakolutao je očima.
„Oh, kako slatko!“
„Rose, ozbiljan sam!“
Zakolutala sam očima i odmahnula glavom, te izvadila potrebne stvari iz ormara. Krajičkom oka sam ga primjetila kraj sebe, pa sam ga zbunjeno pogledala. On je i dalje imao onaj ozbiljan izraz lica na sebi, što me jako plašilo jer ga nikad prije nisam vidjela onakvog.
„Znam se paziti!“ –rekla sam mu.
„Barem uzmi ovo ako me već ne želiš poslušati.“ –pružio mi je suzavac.
„Otkud ti to?“ –podignula sam obrvu.
„Neka ga je cura slučajno ostavila kod mene.“
„Žao mi ju je jer ga očito nije mogala poslužiti protiv tebe!“
„Rose!!!“
„U redu, u redu! Nadam se da ćeš biti opušteniji ako ga uzmem.“
„Hoću!“ –nasmiješio sam se, a ja sam odmahnula glavom.
Izašao je iz moje sobe, pa sam se ja mogla spremati za izlazak. Nisam mogla reći da mi nije bilo drago što me pozvao. Već dosta dugo nisam bila na spoju s dečkom.

Ashlee McCaleb's POV

„Zabavite se!“ –uzviknula sam nasmiješeno gledajući u Rose i Rogera kako izglaze iz stana.
Pogledala sam u zidni sat i shvatila da će uskoro doći vrijeme da odem s Larryem na piće. Bio je simpatičan i jako dobar, pa me pozvao u šetnju s njegovim sinom i s njim. Bila sam sretna. Voljela sam dijecu, pa mi nije bio problem što će i on ići s nama.
„Sigurna si da je ona sigurna s onim dečkom?“ –iznenada sam čula Mattov glas.
„Zašto ne bi bila?“ –pogledala sam ga šokirano.
„Ne znam.“ –slegnuo je ramenima. „Nekako mi se čini da nije dobar dečko!“
„Ljubomoran si ili što?“
„Zašto i Rose i ti mislite da sam ljubomoran?“
„Ne znam! Iznenada misliš kako on nije dobar!“
„Ne sviđa mi se.“
„To što ti se ne sviđa ne znaći da je manijak!“
„Što ako jest?“
„Misliš li da ti bih joj ja dopustila da izađe s manijakom?!“
„Ne bi!“ –uzdahnuo je.
„Onda se prestani brinuti!“ –odmahnula sam glavom i pogledala u televiziju.
Krajičkom oka sam pogledala ponovno u njega pošto sam primjetila kako gleda ispred sebe. Vidjela sam zabrinutost na njegovom licu i to me jako začudilo, te me natjeralo na razmišljanje zbog čega se toliko brinuo i da li bih se i ja trebala brinuti za Rose.
Sumnjam da bi joj Roger nešto napravio. Dobar je on dečko, a Matt... On je samo ljubomoran!“ –rekla sam sama sebi.
Začula sam zvonjavu mobitela, pa sam se dignula sa trosjeda i potrčala do kuhinjskog stola. Vidjela sam Larryevo ime na ekranu zbog čega sam svoj osmijeh rastegnula od uha do uha.
„Hej, Larry!“ –javila sam se. „U redu. Dolazim odmah!“
„U, ideš na spoj, ha?“ –Matt mi se nacerio.
„Prijateljski izlazak.“ –zakolutala sam očima i obukla kaput.
„Kako da ne! Mislim da te možemo očekivati kod kuće tek sutra ujutro, ha?“
„Šuti, Matt!“
Nasmiješio mi se, a ja sam izašla iz stana i zalupila vratima.
Koja je on budala!“ –rekla sam sebi ono što sam odavno shvatila.
Spustila sam se stepenicama pošto sam znala da bi mi s liftom trebalo duže nego hodajući, a i htjela sam što prije vidjeti Larrya. Sama sebi sam se začudila što sam se toliko glupasto ponašala. Doista je ispadalo kao da idem na prvi spoj. Odmahnuvši glavom, otvorila sam vrata i spustila se niz stepenice, te krenula prema Larryevom automobilu koji me čekao odmah na trotoaru.
„Hej!“ –otvorila sam vrata.
„Hej!“ –nasmiješio mi se. „Ovo je moj sin Billie!“
Pogledala sam na stražnje sjedalo i vidjela simpatičnog dječaka koji me promatrao osmijehom. Oh, koliko sam samo ja obožavala dijecu!
„Hej, Billie! Ja sam Ashlee!“ –predstavila sam mu se.
„Kako se kaže, Billie?“ –pogledao ga je Larry.
„Drago mi je.“ –rekao mi je.
„Srami se.“ –uzvratio je njegov otac.
„Presladak je!“ –zahihotala sam se i pogledala ispred sebe.
„Hvala.“
„Znaš što se, molim te, malo prije dogodilo?“
„Što?“
„Rose je izašla s nekim mojim prijateljem i Matt mi uporno ponavlja kako misli da bi joj on mogao nauditi!“
„Misliš da je ljubomoran!“
„Ne znam. što ti misliš?“
„Ne znam niti ja! Teško je njega za prokužiti!“ –slegnuo je ramenima. „Usput, nadam se da ti ne smeta što sam Billiea poveo s nama, ali ovo mogu ga vidjeti samo preko vikenda, nažalost!“
„Ne smeta mi, stvarno! Drago mi je što si ga poveo!“ –nasmiješila sam mu se.
Okrenula sam se i pogledala u Billiea koji je sramežljivo gledao u mene. Nasmiješila sam mu se, a on mi je uzvratio. Imao je presladak osmijeh, kao i svako dijete.

Rose Butler's POV


Bilo mi je ugodno šetati s Rogerom jer sam shvatila da je jako dobar dečko. Sviđao mi se njegov karakter i možda je on zapravo osoba kojoj ću ja moći predstaviti Mattu kao nježno, dragu i dobru osobu. Moram mu nekako dokazati da postoje muškarci koji nisu ženskaroši poput njega, a Roger je bio kandidat. Saznala sam kako su se Ashlee i on upoznali, gdje radi, da volontira svakog vikenda... Jako mi se svidio.
„Hej...“ –zastao je. „Neće ti smetati ako odemo do mene na još jedno piće?“
„Možda bih se trebala vratiti doma.“ –rekla sam.
„Što ćeš doma raditi? Kod mene ćemo popiti neku kavu ili bilo što drugo, pa ću te za sat vremena prebaciti doma.“
„Hajde, dobro. Može!“
Klimnuo je glavom i nasmiješio mi se. Rekao mi je kako se njegov stan ne nalazi daleko, pa smo sjeli u njegov automobil i odvezli se. Inače nisam imala običaj odlaziti već na prvi spoj kod nekoga, ali s obzirom da mi se on činio dragim, smatrala sam da mi ne bi bilo loše to učiniti prvi put.

***

Roger je stvarno imao predivan stan. Živio je sam, ali bio je predivno uređen. Sve u modernom stilu, što se meni najviše sviđalo. Oduvijek sam sanjala o tome kako ću jednom imati ili kuću ili stan, ali najrađe bih izrabala kuću, koje bi mogla preurediti u modernom stilu.
„Imaš predivan stan!“ –rekla sam mu nasmiješeno.
„Hvala.“ –uzeo mi je kaput iz ruke, te ga objesio na vješalicu kraj ulaza. „Slobodno se smjesti. Dolazim odmah!“
Klimnula sam glavom i sjela na bijeli mekani trosjed. Uvijek sam zamišljana svoj dnevni boravak u crno bijelom izdanju. Očarano sam gledala oko sebe i rekla si da ću kad – tad imati predivnu kuću ili stan, a jedna prostorija će sigurno bii crno bijela.
„Evo me!“ –približio mi se nakon nekoliko minuta sa pladnjom kojeg je stavio na stakleni stol.
Nasmiješila sam mu se, te stavila kave u šalicu, malo mlijeka i šećera.
Nisam ni shvatila koliko je vrijeme brzo prolazilo sve dok nisam pogledala na zidni sat. Deset je odavno prošlo i smatrala sam da je najbolje da se vratim kod kuće unatoč tome što mi je bilo jako lijepo s Rogerom. Bila sam previše umorna od puta i htjela sam se naspavati što više pošto sam ujutro morala na fakultet.
„Roger, nažalost, moram te pozdraviti!“ –dignula sam se sa trosjeda.
„Već?“ –upitao me podignuvši začuđeno obrvu. „Rekao sam ti da ću te ja odbaciti.“
„Ma nema problema. Zaustavit ću taksi! Doista ne mogu duže ostati kod tebe. Moram ići doma!“
Krenula sam prema vješalici kako bih uzela torbicu i obukla kaput. Iznenada sam ugledala Rogera pred sobom, što me jako začudilo; previše. Čudan, jezivi osjećaj mi je prošao kroz tijelo. Bojala sam se takvog osjećaja.
„Možda bi bilo dobro da ostaneš još malo!“ –rekao mi je.
„Roger, moram doma!“ –pokušala sam ga maknuti sa puta, ali bio je tvrd poput oraha.
U jednom me trenutku uhvatio snažno za ramena, ne dopuštajući mi da mu se istrgnem, te me poljubio bez mog dopuštenja. Uspjela sam istrgnuti jednu ruku, te sam ga ošamarila, ali nastavio me ljubiti. Pocijepao je majicu koju sam nosila, a ja nisam mogla ništa napraviti osim derati i nadati se da će mi netko poskočiti u pomoć. Gurala sam ga od sebe i udarala ga, ali nije odustajao, pa sam zamalo ostala i bez majice, samo u grudnjaku koliko ju je rascijepao. Dostigla sam jedva rukom torbicu koja mi je visila do kaputa, ali pala je na pod. Roger me gurnuo na pod i stao je iznad mene svojim tijelom kako se ne bih mogla maknuti, a onda počeo otkoplavati moje riflene hlače. Ugledala sam suzavac koji mi je ispao iz torbice uz razne druge stvari, te sam ga što prije zgrabila i pošpricala u oči.
„Kučko!“ –izderao se trljajući ih rukama.
Zgrabila sam što sam brže mogla stvari koje su mi ispale iz torbice, te uzela kaput i istrčala iz njegovog stana. Potrčala sam iz zgrade, stala na sred ceste i zaustavila taksi koji je, na svu sreću, prolazio onuda.

Matt Doughtry's POV

Sjedio sam kod kuće dosađivajući se. Vrijeme mi je toliko sporo prolazilo pošto nisam imao što raditi, a na televiziji su se prikazivale nogometne utakmice, što ja nikako nisam voljeo gledati. Bile su previše dosadne, ali zato sam voljeo gledati košarku. Često sam ju znao i igrati sa dečkima s posla, a i na Policijskoj akademiji također.
Iznenada sam začuo zvono na vratima. Zakolutavši očima sam se dignuo sa trosjeda i požurio otvoriti pošto je osoba, koja se nalazila pred ulazom, bila previše naporna. Otvorivši ih ugledao sam plavokosu djevojku koja mi je od nekud bila poznata, ali prisjetio sam se čim sam zadobio šamar od nje. To je bila cura koju sam nedavno pustio u stanu i otišao u kupovinu s Rose.
„Gade jedan prokleti!“ –proderala se na mene. „Kako si samo tako mogao nestati?!“
„Trebao sam otići.“ –slegnuo sam ramenima.
„Rekao si mi da ćeš me nazvati. Zašto nisi?“
„Nisam imao vremena!“
„Zašto lažeš?! Rekli su mi neki ljudi da su te vidjeli s drugim curama!“
„Aha... I?“
„Miči se!“ –začuo sam drhtavi Rosein glas.
Plavokosa se maknula sa puta, a Rose je na brzinu prošla kraj mene. Primjetio sam da nešto nije u redu s njom po njenom izrazu lica i spuštenim pogledom. Ispričao sam se djevojci, te zatvorio vrata i zaključao ih kako slučajno ne bi ušla za mnom. Nisam znao na što je bila spremna učiniti u onom trenutku i bilo me strah toga. Ponekad bih naletio na jako naporne cure. Otvorio sam vrata Rosiene sobe i primjetio da na sebi ima rascijepanu majicu.
„Rosie, što se dogodilo?“ –približio sam joj se zabrinuto.
Okrenula se prema meni i poželio sam da nikada nisam ni vidio onaj izraz lica. Izgledala je slomljeno, preplašeno, šokirano. Suze su joj klizile niz lice, a ja sam samo stajao pred njom. Nisam mogao skupiti snage i pitati ju što joj se dogodilo. Približila mi se i snažno me zagrlila.
„Htio me silovati, Matty!“ –uzviknula je jecajući.

15:37 - Komentiraj ( 19 ) On/Off

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.




Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

"People are always telling you that change is a good thing, but what they're really saying is that something that you didn't want to happen just happened. ~ You've Got Mail"

Elisa - Rock your soul

Adastra - Ja se kajem

A Fine Frenzy - Almost Lover

Rose Butler(21)
Image Hosted by ImageShack.us
~I chose to love you in silence, for in silence I find no rejection. I chose to love you in your loneliness, for in your loneliness no one owns you, but me.
-Source Unknown


Matt Doughtry(21)
Image Hosted by ImageShack.us
~Even if love is full of thorns, I'd still embrace it for I know that in between those thorns, there is a rose that's worth all the pain. -
Source Unknown

Ashlee McCaleb(21)
Image and video hosting by TinyPic
~When you are in Love you can't fall asleep because reality is better than your dreams.
-Dr Seuss


Larry O'Conner(23)
Image Hosted by ImageShack.us
~We sat side by side in the morning light and looked out at the future together.
-Brian Andres


Hanna Butler(23)
Image and video hosting by TinyPic
~Friendship opens many doors, each with a different view, but none could be more welcome than the door that leads to you.
- Source Unknown


Anna O'Conner(23)
Image and video hosting by TinyPic
~It's true we don't know what we've got until its gone, but we don't know what we've been missing until it arrives.
-Source Unknown


Rita
Doughtry(18)
Image and video hosting by TinyPic
~Love at first sight is easy to understand; it's when two people have been looking at each other for a lifetime that it becomes a miracle.
-Amy Bloom

Arhiva:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.
10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.
17.18. 19. 20. 21. 22. 23. 24.25. 26. 27. 28.
29. 30. 31. 32. 33. 34.



Copyright © 2009-2010.
By:
Rose B.

CREDITS

picture: deviantart
base code: sugarmeemee