body <center>22. poglavlje</center - ...Cimeri - Blog.hr body

subota, 13.03.2010.

22. poglavlje



Nakon nekoliko dana...

Rose Butler's POV

Ugledavši ulicu u kojoj sam živjela već tri godine, otkad sam krenula na fakultet, osmijeh mi se pojavio na licu. Bilo je predivno biti ponovno kod “kuće“ unatoč tome što sam bila presretna što sam dva predivna tjedna provela sa tatom i sestrom, ali i s Mattom. Nisam mogla vjerovati da je uzeo dva slobodna tjedna samo kako bi bio uz mene. Tata je trebao doći za koji dan kod kuće, ali uspio me nagovoriti da odem doma. Upoznao je čak i Matta i u prvih nekoliko minuta mi se činilo kao da pokušava shvatiti je li to dobar dečko za mene ili nije. Nisam imala blage veze zbog čega se tako ponašao, ali oduvijek je bio takav. Proučavao je svakog muškog prijatelja kojeg bismo Hanna i ja dovele kod kuće i svaki put kad bismo izašle s nekim bi stajao na prozoru dok bismo se udaljavali od ulaza, a kad bismo se vračale bi sjedio kraj prozora govoreći kako je čitao časopis, gledao televiziju, čitao knjigu... Svaki put bi izmišljao novu stvar. Zahihotala sam se.
„Čemu se smiješ?“ –upitao me Matt izlazivši iz auta.
„Ma... glupostima!“ –nasmiješila sam mu se odlazeći prema gepeku.
„Daj, zanima me čemu se smiješ!“
„Pa glupostima, ti kažem! Stvarno nije važno.“
„Kako ti kažeš!“
Napravio je namrgođen izraz lica samo kako bih popustila i ispričala mu o čemu sam razmišljala. Osmijeh mi se razvukao od uha do uha i žmarci su mi se pojavili u trbuhu dok je srce ubrzano kucalo. Spustila sam pogled i izvadila torbu iz gepeka. Nisam mu mogla priznati da mi je stalo do njega, da sam zapravo bila presretna što je proveo neko vrijeme s mojom obitelji i sa mnom.
„Je li sve u redu?“ –podignuo mi je bradu.
„Hvala što si bio uz mene.“ –izgovorila sam tiho.
„I drugi put!“ –nasmiješio mi se.
Podignula sam svoju torbu i popela se stepenicama do ulaza u zgradu. Gurnula sam vrata i progurala torbu sa sobom, te krenula prema liftu. Pritisnula sam gumb i pričekala da se vrata otvore, a Matt je stao odmah do mene. Krajičkom sam oka pogledala u njega i primjetila da on gleda u mene. Srce mi je počelo udarati kao palice po bubnjevima. Skrenula sam pogled i pokušala sakriti osmijeh koji mi se pojavljivao na licu.
Rosie, Rosie, što si si to dopustila, ha?!“ –upitala sam samu sebe i zakoračila u dizalo.

Ashlee McCaleb's POV

Sjedila sam zajedno s Larryem na trosjedu i gledala televiziju. Svako toliko bih pogledala na zidni sat jer su uskoro Rose i Matt trebali doći doma. Jedva čekam da izgrlim svoju najbolju prijatelju. Uporno je govorila kako nije potrebno da dođem k njoj, da će se oni snaći, ali ja sam htjela biti uz nju. Ovo je bio prvi put da ja nisam bila uz nju kad me trebala, ali zato je Matt bio ondje umjesto meme.
Bilo mi je jako drago što je odlučio otići s njom jer se možda opametila i odlučila mu reći da čeka njegovu bebu, ali sve mi se čini da nije ni razmišljala o tome. Duboko sam uzdahnula. Činilo mi se kao da sam samo ja cijelo vrijeme razmišljala o njenoj trudnoći. Vrata su se iznenada otvorila, a ja sam se odmah dignula sa trosjeda ugledavši Rose kako nasmiješeno ulazi u stan. Potrčala sam ju snažno zagrliti. Nisam ju ni mogla pustiti. Činilo se da je bila dobro i da se oporavila. Bilo mi je neopisivo drago zbog toga.
„Ok, Ash, sada možeš pustiti!“ –promrmljala je.
„Oprosti!“ –odmaknula sam se od nje. „Morala sam se uvjeriti da si dobro.“
„Jesam.“ –klimnula je glavom. „O, bok, Larry!“
„Hej!“ –pozdravio ju je. „Došao sam malo izgnjaviti Matta!“
„Bilo ti je lijepo bez mene, ha?“ –zahihotao se.
„Hvala ti, Matt! Pustio si me s klincem koji priča duplo više od tebe, ne - troduplo!“
„Tako ti i treba. Sada ćeš počinjati cijeniti moju prisutnost u tvome autu!“
„Ubit ću te vlastitim rukama ako odeš na toliko dugo!“
„Daj me pusti da uživam bez tebe!“
Larry je zakolutao očima, a Matt se laganim hodom odšetato do svoje sobe zatvorivši vrata za sobom.
„Jesi li mu rekla?“ –upitala sam tiho Rose.
„Kome i što?“ –zbunjeno me pogledala.
„Mattu za bebu!“
„Šuti!“
„Još mu nisi rekla?!“ –šokirano će Larry.
Odmahnula je glavom i odjurila prema svojoj sobi što je brže mogla kako ju više ne bismo nagovarali da mu kaže. Pogledala sam u Larrya, a on je samo odmahnuo glavom. Lagano sam se udarila rukom od čelo i duboko uzdahnula, te sjela na trosjed. Imala sam osjećaj kao da sam joj ja majka i da se moram pobrinuti o tome da otac njenog dijeteta dozna za njega, ali... nisam mogla ići protiv Rose. Rose je bila moja najbolja prijateljica i to nisu bile moje stvari.

Matt Doughtry's POV

Izašao sam iz sobe kako bi se otišao istuširati i vidio kako Ashlee i Larry raspravljaju o nečemu. Po njihovim izrazima lica sam shvatio da se radi o nečem ozbiljnom.
„Što se događa?“ –upitao sam ih.
Okrenuli su se prema meni i nacerili se, a zatim krajičkom oka pogledali jedne u druge. Podignuo sam obrvu dok su se oni samo promatrali, a onda svako toliko pogledali u mene.
„Halo?!“ –mahnuo sam im. „Zašto imam osjećaj da mi nešto tajite?“
„Zašto bismo ti tajili nešto?“ –nasmiješila mi se Ashlee.
„Ne znam.“ –slegnuo sam ramenima. „Možda jer ste pričali o ozbiljnim temama sve dok me niste vidjeli, a od tada imate osmijeh na licu koji mi užasno ide na živce!“
„Otkrio si nas!“ –Larry je uzdahnuo i pogledao u Ashlee. „Ashlee me pokušava nagovoriti da odem s njom gledati neku romantičnu komediju i prepiremo se oko toga!“
„Tako je!“ –nacerila se ona.
Podignuo sam zbunjeno obrvu jer sam imao osjećaj da lažu.
„I mislili smo da Rose i ti dođete s nama!“ –nastavila je.
„Kamo?“ –čuo sam njezin glas iza sebe, pa sam se okrenuo.
„Pitaju da li želimo ići s njima u kino!“ –odgovorio sam.
„Zašto ne?“ –slegnula je ramenima. „Ovako i onako nemamo što raditi!“
„Odlično!“ –nasmiješeno će Ashlee.
Pogledao sam u Larrya koji mi se samo nasmiješio, a onda se dignuo sa trosjeda i krenuo prema Rose i Ashlee koje su gledale u frižider. Imao sam takav osjećaj da si mi lagali i da su mi nešto puno veče tajili. Nadao sam se da nisu, ali mislio sam što prije otkriti. Išlo mi je na živce kad je netko tajio nešto od mene, a vidjelo se da to oni čine. Bili su loši lažljivci.

Larry O'Conner's POV

Stajao sam u redu za karte u kinu razmišljajući o tome što sam se popodne desilo. Ashlee i ja smo dvije velike budale. Trebali smo razmišljati da je Matt doma i da bi nas mogao čuti, ali mi smo bili poput onih starijih žena koje su tračale po cijele dane. Odmahnuo sam glavom i platio karte za cijelo društvo. Natjerali su me da idem kupiti karte dok su oni sjedili na klupici i smijali se, ali barem mi je to dalo vremena za razmišljanje o tome da bih najrađe želio reći Mattu za trudnoću jer... kad – tad bi mogao saznati, a onda će biti problema jer će se naljutiti na Ashlee i mene jer smo znali i nismo mu ništa rekli o tome.
„Evo karte!“ –pružio sam ih.
„Hvala!“ –nasmiješili su mi se.
„Još ne mogu vjerovati da idem gledati romantičnu komediju!“ –promrmljao sam.
„Nisi jedini!“ –Matt je zakolutao očima.
„Hajde, hajde, pa samo sat i pol morate izdržati!“ –uzvratila je nasmiješeno Ashlee.
„Sat i pol je kao cijela viječnost!“ –rekao sam.
„Slažem se!“ –nadodao je Matt. „Mogu biti siguran da će biti same cure!“
„Zapravo, bit će oko dvadesetak muškaraca!“ –pokazala je Rose.
Okrenuli smo se. Večina dečkiju su bili s curama, a njih je bilo oko šezdesetak. Pogledao sam u Matta. Imao sam osjećaj da razmišljao o istoj stvari. Oboje smo uzdahnuli i krenuli prema ulazu jer je uskoro trebao početi film. Da Ashlee i ja nismo počeli pričati o Mattu, Rose i njezinoj trudnoći, sada bih vjerojatno bio kod kuće, ali morao sam nešto na brzinu izmisliti.

Rose Butler's POV

Ashlee i ja smo bile oduševljenje filmom dok se to baš i ne bi reklo za Matta i Larrya, ali trudili su se pokazati nam da im nije bilo loše. Dečki i romantika su večinom bili jedne dvije ogromne suprotnosti, ali bilo mi je drago što smo izašli u kino. Dugo nisam bila, a uvijek bih išla s Ashlee. Nisam se mogla sjetiti s kojim sam dečkom bila zadnji put gledati neki film, a niti koji film. Vjerojatno je to bilo u srednjoj kad nam nije bilo ni na pameti gledati što se emitira već bih se ljubakala s muškim spolom.
„I gdje ćemo sada?“ –upitala sam.
„Zapravo...“ –promrmljala je Ashlee. „Larry i ja bismo trebali sada po Billie-ja, pa smo mislili otići kod njega!“
„Baš ste dosadni!“ –frknula sam i odmahnula kosom. „Izgledati kao stari bračni par!“
„Idite se Matt i ti prošetati!“ –rekao je Larry.
„I znaš da hoćemo! Nemam namjeru biti doma u petak navečer, u jedanaest sati.“ –rekla sam nasmiješeno i pogledala u Matta. „Ako se ti slažeš, naravno!“
„Zašto ne?“ –nasmiješio mi se.
„Uživajte onda!“ –Ashlee me poljubila u obraz i tiho šapnula na uho. „Reci mu. Moraš!“
Zakolutala sam očima i nasmiješila joj se. Matt i ja smo pozdravili Ashlee i Larrya koji su odmah krenuli prema parkiralištu po automobil. Htjela sam malo ostati u grad kako bih se prošetala na sviježem zraku i uživala malo po ulicama grada kojeg ću uskoro morati napustiti.
„Irish pub!“ –iznenada je rekao Matt.
Zastala sam i pogledala novi kafić kojeg nikad prije nije bilo ondje. Jako me to začudilo, ali valjda su ga nedavno napravili. Nisam previše prolazila onom ulicom, ali kad sam prije dva ili tri mjeseca prošla ovuda nije ga bilo.
„Idemo?“ –upitala sam ga.
Klimnuo je glavom i otvorio mi vrata, te ušao nakon mene. Sjela sam kraj prozora kako bih promatrala kišu. Voljela sam ju gledati kad god bih bila u zatvorenom prostoru, ali nisam ju pretjerano voljela kad sam nekamo morala ići.
„Jesi li ikada bio i Irskoj?“ –upitala sam ga.
„Da. Na tjedan dana!“ –odgovorio mi je.
„Kako dobro!“ –nasmiješila sam mi se. „San mi je posjetiti Dublin. Čitam knjige od neke autorice koja je iz Irske i čija se radnja večinom odvija u Dublinu, pa me jednostavno fascinira taj grad!“
„Ja sam bio sa prijateljima iz srednje prije nego sam krenuo na akademiju, a oni na fakulet.“ –objasnio je. „Jednoga dana ću te odvesti tamo!“
Nasmiješila sam mu se. Bilo je lijepo zamišljati kako idemo zajedno u Irsku. Uvijek sam razmišljala o tome kako bi lijepo bilo otići ondje s dečkom do kojeg ti je stalo.
„Nego, Matty...“ –promrmljala sam ispijući polako svoju toplu čokoladu.
Očito je beba koja se razvijala u meni zahtjevala slatko jer inače nisam pretjerano voljela čokoladu.
„Nikada mi nisi rekao zbog čega si postao ženskaroš!“ –zbunjeno je pogledao u mene kad sam to rekla.
Sklonio je pogled i uzeo gutljaj pive prije nego me ponovno pogledao.
„Postojala je jedna cura u srednjoj.“ –rekao mi je gledajući me ravno u oči. „Volio sam ju! Bili smo skupa nekoliko godina, a kad sam ju nakon srednje pitao hoće li se udati za mene – odbila me! Rekla je da želi uživati i da treba završiti faks, pa da će tek nakon toga razmišljati o ženidbi! Najgore od svega jest da sam mislio razmišljati o vjenčanju tek nakon što ona završi faks!“
„To je grozno!“ –promrmljala sam.
„I tada sam odlučio da mi više niti jedna neće slomiti srce!“
„I zato si odlučio slamati curama srce?!“
„Tražio sam cure koje su mislile kao i ja!“
„Nisu sve cure iste!“
„Nitko to nije rekao...“ –zakolutao je očima. „I zbog čega uopće pričamo o ovome?!“
„Samo me zanimalo zbog čega...“ –započela sam.
„Vani još pada kiša!“ –prekinuo me. „Nikada nećemo stići doma!“
„Pa gdje si parkirao auto?!“
„Kod kina!“
„Malo ćemo pokisnuti, ha?“
„Malo kišice nikome ne škodi!“ –uzvratio je.
„Po ljeti, ali ne po zimi!“ –nastavila sam odmahnuvši glavom.
„Šta se toliko brineš!“ –nadodao je frknuvši. „Ići ću po auto, pa ti ni nečeš pokisnuti!“
„Nisam rekla da...“
„Pusti me da budem kavalir!“
Odmahnula sam glavom i odahnula dok me on nasmiješeno gledao. Osmijeh se i meni pojavio na licu. Matt je bio... presladak.


You're so amazing you shine like the stars
You're so amazing the beauty you are
You came blazing right into my heart
You're so amazing you are...
You are

~Amazing By: Janelle

*Ja mogu protiv svojih demona, ali protiv demonice zvane Anamarija - ne mogu!!! Zato, okritive nju zbog ovoga, pogotovo ti, Andrea.

:*

00:03 - Komentiraj ( 16 ) On/Off

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.




Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

"People are always telling you that change is a good thing, but what they're really saying is that something that you didn't want to happen just happened. ~ You've Got Mail"

Elisa - Rock your soul

Adastra - Ja se kajem

A Fine Frenzy - Almost Lover

Rose Butler(21)
Image Hosted by ImageShack.us
~I chose to love you in silence, for in silence I find no rejection. I chose to love you in your loneliness, for in your loneliness no one owns you, but me.
-Source Unknown


Matt Doughtry(21)
Image Hosted by ImageShack.us
~Even if love is full of thorns, I'd still embrace it for I know that in between those thorns, there is a rose that's worth all the pain. -
Source Unknown

Ashlee McCaleb(21)
Image and video hosting by TinyPic
~When you are in Love you can't fall asleep because reality is better than your dreams.
-Dr Seuss


Larry O'Conner(23)
Image Hosted by ImageShack.us
~We sat side by side in the morning light and looked out at the future together.
-Brian Andres


Hanna Butler(23)
Image and video hosting by TinyPic
~Friendship opens many doors, each with a different view, but none could be more welcome than the door that leads to you.
- Source Unknown


Anna O'Conner(23)
Image and video hosting by TinyPic
~It's true we don't know what we've got until its gone, but we don't know what we've been missing until it arrives.
-Source Unknown


Rita
Doughtry(18)
Image and video hosting by TinyPic
~Love at first sight is easy to understand; it's when two people have been looking at each other for a lifetime that it becomes a miracle.
-Amy Bloom

Arhiva:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.
10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.
17.18. 19. 20. 21. 22. 23. 24.25. 26. 27. 28.
29. 30. 31. 32. 33. 34.



Copyright © 2009-2010.
By:
Rose B.

CREDITS

picture: deviantart
base code: sugarmeemee